TWC nieuwsflits wk08

Beste leden,

 

De activiteiten voor aankomend weekend,

Het wordt koud maar er is volop zon en met een extra kledingstuk is het prima te doen!

Zaterdag:

  • 12.30u vertrek naar de Slingerberg, afstand 110km.
  • 13.30 vertrek met de race of mtb voor een rondje in de buurt. Afstand en route in onderling overleg.

Zondag:

  • 09.30u vertrek met de race of mtb voor een rondje in de buurt. Afstand en route in onderling overleg.

Vanaf volgende week zaterdag gaat de toercommissie weer aan de slag ☺ !  Vanaf maart is er elke zaterdagmorgen om 10.00u een toertocht en vanaf april starten ook de tochten op zondag weer.

De tochtten worden zoals altijd vermeld in de nieuwsflits en op de website van TWC.

 

Cycletrend testdag

Ben je voor het nieuwe seizoen nog op zoek naar een nieuw racepaardje? Hij is er weer……….de Cycletrend testdag!

Onze clubsponsor Cycletrend Nuenen organiseert op 25 februari weer de jaarlijkse testdag. Dit keer met meer keuze dan ooit. Het is laagdrempelig en ideaal om net voor het seizoen eens met mooi materiaal te mogen rijden. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor Duchenne Heroes, rest van de dag is goed georganiseerd.

Dit zijn de directe links voor social media en website om meteen in te schrijven

https://www.facebook.com/CycleTrendNuenen/?hc_ref=ARQdfjF7_YJxZ65gQwvCuMqiWj85cZwGvTxpTj55_TItPRsv6wWuxCZUyATyAYDj_yo

http://www.cycletrend.nl/nieuws/cycle-trend-testdag-25-februari-2018/

 

Internationale weekend 2018

Natuurlijk doen we al die noeste trainingsarbeid niet voor niks. Er wordt ook dit jaar weer een prachtig internationaal weekend georganiseerd. Alhoewel de naam doet vermoeden dat dit weekend alleen maar bestemd is voor de betere en meer getrainde klimgeiten onder ons,  kunnen ook de minder getalenteerde klimmers prima mee met deze tocht.

De heen en terug route is 134km. Op zaterdag is er een keuze tussen 104km of 61km. Een prachtige omgeving om te fietsen en ook hier zijn mooi rustpunten met mooie uitzichten en leuke terrasjes aanwezig 😉

En……dit is geen mannenweekendje, dames jullie zijn van harte welkom! Het zou leuk zijn als we weer eens met een grote groep kunnen vertrekken en er met z’n allen een gezellig weekendje van kunnen maken.

En overigens een goed testweekend voor ons 45 jarig jubileum volgend jaar, wellicht kunnen er dan leuke plannen worden gesmeed en bepalen we welke col we in ons jubileumjaar gaan bedwingen!

De info staat in de bijlage en je kunt jezelf opgeven tot 30 maart bij Leon Kiggen, l.tuel1@kpnplanet.nl

 

Tips & Trucs

Je fietst al een tijdje maar…….je hebt nog steeds moeite met het nemen van een bocht, het kiezen van de juiste versnelling, remmen, schakelen, uit het zadel komen, je bidon uit de houder nemen en terug plaatsen enz.

Als je via een reply op deze mail laat weten aan welke “scholing” jij behoefte hebt dan willen we zodra de klok verzet is een of meerde avonden organiseren om je hiermee te helpen. Afhankelijk van de vraagstellingen kan het eerst een theorieavond worden waarna we de geleerde theorie in praktijk gaan brengen. Je wordt in deze begeleidt door ervaren fietsers.

Schroom niet om te vragen, een vraag is nooit dom!

 

Fietsonderhoud

Noteer alvast donderdag 5 april in je agenda. We organiseren dan een avond fietsonderhoud. In kleine groepjes geven we les in het onderhouden en afstellen van je fiets.

Wat komt er aan de orde: het vervangen van je binnenband als je lek hebt gereden, afstelling van je fiets in het algemeen (basis principes), afstellen van je versnelling, vervangen van remblokjes, ketting, tandwielen, afstellen van het balhoofd en wat er verder allemaal ter sprake komt.

Nadere info volgt in de nieuwsflits in de week ervoor.

Met sportieve groet,

Martin

 

This entry was posted in verslagen tochten/trainingen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *