Heksenheuveltocht

Zondag 17 november 2024 onze jaarlijkse atb- en graveltoertocht.

https://www.fietssport.nl/toertochten/54623/heksenheuveltocht-2023

Hier zijn de gpx -files:

ATB 30 km

ATB 50 km

Gravel 45 km

Gravel 65 km

Gravel 95 km


Warme soep en thee bij de pauze!

Ieder 50e finisher een cadeaubon!

TWC Nederweert organiseert op zondag 19 november 2023 voor de derde keer de Heksenheuveltocht voor ATB en gravelrijders. Fietsliefhebbers voor off-the-road komen ruim aan hun trekken. De mountainbikeroutes van 30 en 50 km gaan door afwisselend gebied. Door bos, heide en open vlaktes van het Limburgs en Brabants Landschap. De gravelrijders fietsen voor meer dan zestig procent over onverharde wegen. Ze kunnen kiezen uit de afstanden 45, 65 en 95 km. De geoefende fietser kan zich vastbijten in de langere routes, terwijl de kortere routes prima geschikt zijn voor beginnende fietsers en ouders met kinderen. Heerlijk sporten in de buitenlucht en fietsen door de natuur. De mountainbikeroutes zijn helemaal uitgepijld en uitermate geschikt om alleen te fietsen. 


Gestart kan er worden tussen 8.00 en 10.00 uur bij Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk 34 in Nederweert. Voorinschrijven kan tot 18 november op www.fietssport.nl/toertochten.

De deelnemersprijs is voor alle afstanden gelijk. NFTU-leden betalen 6 euro en niet-NFTU 8 euro. Onderweg is een pauzeplaats met gratis consumptie. Verder is een helm verplicht, is er een bewaakte fietsenstalling en kan de fiets na afloop worden afgespoten. 

we zijn er klaar voor


Heksensfeer

Nog even en de bladeren kleuren rood, bruin en geel. Wie echt van de herfsttinten kan genieten, is Joyce Hendrikx-Dirkx. In 2022 deed ze voor de eerste keer mee met de Heksenheuveltocht van TWC Nederweert. Joyce koos voor de mountainbiketocht van 30 km. Deze uitgepijlde route ging onder meer door het Weerterbos richting Brabant. Op zondag 19 november fietst Joyce weer mee met de Heksenheuveltocht. Dan samen met haar zoon Juul (16 jaar).

Heksenheuveltocht doet dit jaar haar naam eer aan. Zo is de start- en finishplaats Huyskamer Daatjeshoeve in Nederweert aangekleed in heksenstijl. Buiten staan brandende vuurkorven en hangt een diepe mist. Bij de start loopt een heuse heks rond en onderweg kun je gratis ‘heksensoep’ en andere versnaperingen krijgen. De Huyskamer Daatjeshoeve ligt middenin het bos en past qua uitstraling prima bij de Heksenheuveltocht. “Vorig jaar hebben we ons na afloop binnen lekker aan het vuur opgewarmd en wat genuttigd. Een schoonbroer van mij deed de graveltocht en is daarna direct naar huis gegaan. Maar dan mis je toch echt wat”, lacht Joyce.  Laat je verrassen door de tochten en de sfeer!

Een deel van het parcours door gaat door het natuurgebied va het Brabants Landschap www.brabantslandschap.nl

Aankomst bij de Daatjeshoeve

MTB4in1_opening2010